TOPlist

Start OnePlus 2 jsme zpackali, tvrdí výrobce. Do měsíce nabídne přímý prodej

Historie se opakuje. Pozvánkový systém prodeje telefonů značky OnePlus provázely v loňském stížnosti, neboť bylo velmi obtížné pozvánku získat, a i ti šťastní museli na svého „zabijáka vlajkových lodí“ čekat déle, než se zpočátku předpokládalo. Letošní nástupce OnePlus 2 je prodáván stejným způsobem, čínský výrobce nicméně ještě před zahájením prodejů přislíbil, že pozvánky bude možné sehnat 30 – 50× snadněji, a že skladové zásoby budou mnohem větší. Nyní se omlouvá.

  

Spoluzakladatel OnePlus Carl Pei ve svém příspěvku na oficiálním blogu uvedl, že společnost zpackala start prodejů nového modelu stejně jako v případě jeho předchůdce. Rozesílání telefonů jejich budoucím majitelům v uspokojivém množství začalo teprve tento týden, tedy téměř o měsíc později, než bylo původně plánováno. Pei se tak omlouvá všem, kterých se odložený prodej týká, a slibuje, že již v budoucnu nic slibovat nebude. Namísto toho se soustředí na různé akce, během nichž bude možné telefon získat.

  

Jedna z nich má odstartovat koncem tohoto nebo počátkem příštího měsíce. Bude se jednat o bleskový prodej bez pozvánek, který však bude trvat pouze jednu hodinu. Podobné akce se konaly již v loňském roce s OnePlus One. Kdy se tak stane, společnost oznámí s dostatečným předstihem. Ve frontě na pozvánku se aktuálně nachází více než 5 milionů zájemců. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku