TOPlist

LG jde příkladem pro ostatní: Model G2 mini dostane Lollipop

Smartphone LG G2 mini (recenze) byl na trh uveden v únoru loňského roku, tedy až půl roku po „plnohodnotné“ verzi G2. Výbava zahrnující 4,7palcový displej s rozlišením 540 × 960 px, procesor Qualcomm Snapdragon 400, operační paměť s kapacitou 1 GB a operační systém Android 4.4 KitKat odpovídala tehdy spíše nižší střední třídě. I přes slovo mini v názvu se ovšem nejednalo o nikterak malý telefon, ale své zájemce si přes to našel.

 

V dubnu letošního roku dorazila na model G2 aktualizace systému na verzi Android 5.0 Lollipop. Majitelé menšího sourozence se bohužel nedočkali žádné zprávy o tom, zda tuto aktualizaci jejich smartphone dostane také. Mlčení prolomilo až řecké zastoupení společnosti, které ji na svém facebookovém profilu potvrdilo. Přijít by údajně měla ještě během tohoto měsíce. LG tak jde příkladem ostatním výrobcům, kteří většinou na aktualizování starších modelů střední třídy kašlou a soustředí se jen na nové kusy, případně starší vlajkové modely.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku