TOPlist

LG chystá „něco nového“: Tabletofon střední třídy bude odhalen 21. září

LG vypustilo do světa snímek zachycující zadní stranu dosud nepředstaveného zařízení. Titulek poté informuje, že se jedná o „Něco nového“ a zapamatovat si máme datum 21. září. Steve Hammerstoffer, který má blízko k zákulisním informacím LG tvrdí, že jde o smartphone, jehož celý název zní LG Class (H740) a zařadí se do kategorie tabletofonů střední třídy.

Na snímku se nelze nevšimnout charakteristického umístění tlačítek na zadní stranu, zbytek zařízení poté nasvědčuje tomu, že by mohlo být vyhotoveno přinejmenším částečně z hliníku. Výbava by měla zahrnovat 5,7palcový Full HD displej, osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 615 doplněný o 2GB RAM a dvojici fotoaparátů s rozlišením 12 Mpx v případě hlavního a 5 Mpx u snímače na přední straně.

Kapacita úložiště činí pouhých 8 GB, věříme však, že výrobce neopomene slot pro paměťové karty, jakkoliv si tím v tuto chvíli nemůžeme být jistí na 100 %. Operačním systémem se stane Android 5.1.1, LG si jej však tradičně upraví k obrazu svému. Ostatních detailů o výbavě spolu s upřesněním těch výše uvedených se dočkáme již následující pondělí.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku