TOPlist

Lenovo Vibe S1 dorazí do ČR v prosinci: Když i selfies potřebují dva fotoaparáty

Společnost Lenovo včera představila telefon vyšší střední třídy, který je zaměřen především na milovníky selfies. Pro tyto účely se nad pětipalcovým Full HD displejem nachází hned dvojice kamer – hlavní má rozlišení 8 Mpx, sekundární má 2 Mpx. Toto kombo má být užitečné při zachycování hloubky scény, s pomocí speciální aplikace má být údajně možné odstraňovat z fotografií předměty a lidi.

  

Primární fotoaparát zasazený do skleněných zad disponuje rozlišením 13 megapixelů, přítomnost mu dělá duální LED dioda. Škoda jen, že Lenovo svůj telefon nevybavilo hardwarovou spouští.  Lenovo Vibe S1 pohání osmijádrový procesor od MediaTeku MT6752 s taktem 1,7 GHz, k ruce mu jsou 3 GB RAM.

 

Fotografie lze ukládat na 32GB vnitřní úložiště, které lze navíc rozšířit paměťovou kartou o velikosti až 128 GB. Telefon podporuje sítě LTE, a nechybí ani podpora dual SIM. Telefon má rozměry 143,3 × 70,8 × 7,8 mm a hmotnost 132 gramů. Přední a zadní stranu kryje sklo Gorilla Glass, boky jsou vyrobeny z hliníku. Baterie telefonu má kapacitu 2 500 mAh, operačním systémem je Android 5.0 Lollipop.

 

Dostupnost a cena

Lenovo VIBE S1 bude na našem trhu k dispozici v bílém a barevném provedení od prosince za cenu od 9 999 Kč včetně DPH.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku