TOPlist

Innovation Contest 2015: Pátrání po nadějných startupech pokračuje, zapojíte se také

Telekom Innovation Contest znovu pátrá po zajímavých inovacích po celém světě. Prostřednictvím této stránky mohou soutěžící přihlašovat své projekty do 15. října 2015, a to celkem ve třech kategoriích. Soutěž nabízí skvělou příležitost zúčastnit se přehlídky Innovation Expo v Budapešti, kde se start-upy setkají se zástupci Deutsche Telekomu.

Uchazeči mohou své projekty přihlašovat až do 15. října, účastnit se mohou začínající firmy i jednotlivci z celého světa. V souladu s aktuálními záměry Deutsche Telekomu by měla přihlášená řešení pokrýt jednu u následujících kategorií:

  • Analytika chytrých dat (Smart Data Analytics)
  • Budoucnost komunikací (Future Communication)
  • Průmysl 4.0/Internet věcí (Industry 4.0/IOT)

Vzhledem k tomu, že Deutsche Telekom hledá již hotová řešení, musí týmy předložit alespoň funkční prototyp. Žádný z týmů z České republiky se zatím na stupních vítězů neobjevil, ale nyní je tu opět příležitost vše změnit.

Divoká karta pro start-up shopboostr

Letošní kolo soutěže bylo zahájeno v sobotu 5. září akcí Startup Night, největší akcí berlínské startupové scény, v reprezentativních prostorách Telekomu. Heinrich Arnold, Senior Vice President Innovation & Laboratories Deutsche Telekomu a Global Head of Telekom Innovation Laboratories, oficiálně otevřel soutěž a udělil jednu divokou kartu, jejíž držitel získává přímý vstup na Innovation Expo v Budapešti.

Odborná porota vybrala shopboostr z Berlína; kartu za start-up převzal ředitel a spoluzakladatel Dimitri Haußmann. Řešení, jež shopboostr vytváří, zvyšuje míru konverze u e-shopů pomocí analýzy velkých dat a algoritmů chování, a umožňuje vytváření individuálních produktových a nákupních incentiv.

Innovation Expo Budapest: „You create. We connect“

Poprvé mají uchazeči možnost zúčastnit se unikátní akce pouze pro zvané, která se uskuteční v Budapešti 12. listopadu 2015. Expo bude příležitostí k setkání začínajících firem s korporátním světem DT. Týmy se mohou setkat se zástupci obchodních a investičních jednotek DT i představiteli národních společností. „Pro Deutsche Telekom jsou start-upy důležitým zdrojem impulzů, proto v této oblasti stále hledáme nové partnery. Všichni jsme velmi zvědaví, s jakými chytrými mozky se na Expu v Budapešti setkáme,“ říká dr. Heinrich Arnold.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku