TOPlist

Huawei zítra představí Honor 4C a zřejmě i další dvě zařízení

Zítřejší den bude bohatý na nové smartphony, premiéru si odbyde LG se svojí novou vlajkovou lodí G4, svá želízka v ohni představí i čínská společnost Huawei. Hlavní hvězdou pekingské tiskové konference má být Honor 4C, nástupce úspěšného telefonu střední třídy Honor 3C (recenze).

  

Novinka má nabídnout inovovaný vzhled a ponechat si má na středí třídu zajímavou hardwarovou výbavu. Displej si podle posledních informací zachová pětipalcovou úhlopříčku a rozlišení 720 × 1 280 pixelů (294 ppi), na svém údajně také zůstanou velikosti pamětí – operační paměť 2 GB a vnitřní úložiště 8 GB s možností rozšíření paměťovou kartou.

    

Zlepšení má dojít v oblasti čipsetu, tím má být vlastní Kirin 620 s osmi jádry o taktu 1,2 GHz a grafickým čipem Mali-450 MP4. Poskočit má i rozlišení hlavního fotoaparátu na 13 megapixelů, „selfíčka“ bude tento telefon produkovat v rozlišení 5 Mpx. Baterie Honoru 4C má dostat kapacitu 2 550 mAh, operačním systémem bude Android 5.0 Lollipop zahalený do kabátku Emotion UI.

  

Podle posledních informací z Číny nepřijde Honor 4C sám, ale doprovodí jej modely 4C Note a 4C Max, což má dokázat výše zveřejněná fotografie. Pokud je autentická, lze prostým porovnáním délek spodních stran všech tří zařízení odhadnout, že Note a Max budou spadat spíše do kategorie tabletů. Pokud si Honor 4C ponechá šířku 7,1 cm, bude mít 4C Note cca 11 cm, což odpovídá přibližně rozměru 7″ tabletu, rozměry spodního zařízení by odpovídaly 9 – 10palcovému tabletu. Kromě toho spodní model zřejmě obrázku disponuje patrně novým USB portem typu C. Na potvrzení nebo vyvrácení uvedených skutečností si však budeme muset počkat do zítřejšího dne.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku