TOPlist

Huawei G8 oficiálně představen: Střední třída s kovovým tělem a čtečkou otisků prstů

Zdá se, že zářijový veletrh IFA bude na zařízení chudší než loni. Spekuluje se, že Samsung své vlajkové lodě druhé poloviny letošního roku představí už v srpnu, v druhý prázdninový měsíc mají údajně přijít také nové vlajkové Xperie od Sony. Čínská značka Huawei loni na MWC představila tabletofony Ascend Mate 7 a Ascend G7, letos však zřejmě odhalí pouze pokračovatele prvního jmenovaného modelu, neboť nástupce Ascendu Mate 7 byl představen již nyní.

   

Jmenuje se Huawei G8 a stejně jako loňský rok přináší do střední třídy slušnou výbavu v celokovovém těle a navíc přihazuje čtečku otisků prstů. Čelní stranu telefonu tvoří 5,5″ displej, jehož rozlišení oproti loňskému modelu poskočilo na Full HD. Vylepšovalo se i pod kapotou, procesorem je nově osmijádrový čip Qualcomm Snapdragon 615, který se opírá o 2 nebo 3 GB RAM (variantně). Vnitřní paměť nabídne prostor 16 nebo 32 GB a je možné ji rozšířit paměťovou kartou do velikosti až 64 GB.

  

Čelní kamerka je schopná tvořit 5Mpx selfies, zadní fotoaparát pak nabídne 13 megapixelů. Kromě čočky fotoaparátu se na zadní straně nachází přisvětlovací duální LED dioda a čtečka otisků prstů. Veškerý hardware včetně 3 000mAh baterie je uschován v celokovovém těle. Telefon podporuje sítě LTE a předpokládáme, že pokud se dostane na náš trh, nebude chybět podpora tuzemských frekvencí. Operačním systémem je Android ve verzi 5.1 Lollipop s nadstavbou Emotion UI. 

Huawei G8 půjde do prodeje v bílé, zlaté a černé barvě, verze se 2 GB RAM a 16 GB vnitřní paměti bude prodávána za 370 USD (asi 9 100 Kč bez DPH), model se 3 GB RAM a 32GB vnitřní pamětí přijde na 434 USD (asi 10 700 Kč bez DPH). O dostupnosti na našem trhu nemáme prozatím žádné informace.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku