TOPlist

HTC One (E9) se odhaluje: 5,5palcový QHD displej a obří fotoaparát

Na MWC představená vlajková loď One (M9) z dílen HTC je pouze první vlaštovkou z rodiny letošních „jedniček“. Podle posledních informací bychom se měli dočkat mírně většího modelu One (M9) Plus a prakticky jistý je i 5,5″ tabletofon One (E9). Onu jistotu nám dává kompletní karta zařízení z čínské certifikace TENAA a také první živé snímky.

  

Loňský derivát vlajkové lodě HTC One (E8) byl v podstatě plastovou kopií původního modelu bez ultrapixelového fotoaparátu, letos nás však „éčko“ překvapí zcela odlišnou velikostí i hardwarovou výbavou. Čelní strana bude z převážné části tvořena 5,5palcovým displejem o rozlišení QHD (1 440 × 2 560 pixelů), který je shora a zespodu obklopen dvojící reproduktorů Boom Sound. Na čelní straně se pak ještě nachází čočka 13 megapixelového fotoaparátu, bude však existovat i verze se ultrapixelovou selfie kamerkou o rozlišení 4 Mpx.

  

Na zádech upoutá rozměrná čočka 20megapixelového fotoaparátu ohraničená vystouplým kruhem. Ten je zřejmě vyroben z kovu, podobně jako rám zařízení, záda se z obrázků zdají být plastová. Telefon nabídne půdorysné rozměry 156,5 × 76,5 mm a působivou tloušťku 7,5 mm, do níž se vměstnala i baterie o kapacitě 2 800 mAh. To může být na tak rozměrný jemný displej dost málo.

  

O pohon HTC One (E9) se stará osmijádrový MediaTek MT6795 se 3 GB operační paměti. Pro ukládání dat je připraveno 32GB úložiště s možností jeho rozšíření paměťovou kartou. Podpora sítí LTE má být zajištěna jak v Číne, tak v Evropě, konkrétní frekvence ale certifikace neprozrazuje. Do přístroje bude možné vložit dvě karty SIM. Stejně jako M9, tak i E9 má přijít v několika barevných variantách, mezi nimiž nemá chybět bílá s růžovo-zlatou, metalická šedá a hnědo-zlatá.

  

K představení HTC One (E9), případně i One (M9) Plus by mohlo dojít v rámci konference, kterou tchajwanský výrobce koná od dnešního dne až do příštího úterý. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku