TOPlist

Gionee Elife E8 na prvních renderech: Kovové tělo, čtečka otisků prstů a 100Mpx fotografie

Čínská společnost Gionee se proslavila především svými tenkými telefony, které se k nám dostávají pod značkami jiných firem, například Kazam či Prestigio. Příští telefon tohoto výrobce s názvem Elife E8 nemá trhat rekordy v tloušťce, zato má nabídnout jiné přednosti – kompaktní rozměry, kovové tělo, ultrajemný displej a čtečku otisků prstů.

  

Kompaktní rozměry má mít na svědomí 4,6“ AMOLED displej s Quad HD rozlišením, což znamená rekordní jemnost displeje 638 ppi. O to, aby se telefon s takto jemným displejem příliš nezadýchával, se má postarat osmijádrový procesor MediaTek MT6795 se 3 GB RAM za zády. Vnitřní paměť má uživateli nabídnout 32 GB, energii zase 3 250mAh akumulátor.

  

Čelní kamerka bude údajně disponovat rozlišením 8 megapixelů, hlavní fotoaparát má nabídnout nadstandardní rozlišení 23 megapixelů a schopnost interpolace, díky níž mohou mít výsledné snímky rozlišení až 100 megapixelů. Na kvalitu to mít vliv zřejmě nebude, ale v marketingových materiálech společnosti bude určitě hodnota 100 megapixelů zářit. Pod čočkou hlavního fotoaparátu, který mimochodem dostane ještě dvoutónový LED blesk a hardwarovou spoušť, se bude nacházet čtečka otisků prstů.

  

Operačním systémem Gionee Elife E8 má být Android 5.0.2 Lollipop, k představení má dojít někdy v průběhu příštího měsíce. Nezbývá, než počkat, pod jakou značkou a za jakou cenu dorazí tento kovový „kompakt“ do našich končin. Jestli vůbec.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku