TOPlist

Cortana pro Android míří do veřejného testování, zatím pouze v USA

Personální asistentka Microsoftu Cortana v letošním roce expandovala na operační systém Windows 10 a chystá se zaútočit i na konkurenční platformy Android a iOS. Jako první přichází na řadu zelený robot – již před měsícem unikl na internet APK soubor s neveřejnou testovací verzí Cortany, nyní tato aplikace zaujala svoji pozici v Google Play Store.

  

Zatím se jedná o beta verzi, která je dostupná pouze americkým uživatelům, brzy se však má její dostupnost rozšířit i do dalších oblastí. Cortana na Androidu umí zcela nahradit Google Now, a to včetně přístupu skrze domovské tlačítko. Dokáže vyhledávat informace na webu, spravovat připomínky, zobrazovat informace o počasí či o zpoždění leteckých spojů, přidávat události do kalendáře nebo nastavovat budík.

    

Bohužel si na tyto vymoženosti musíme nechat zajít chuť, pokud však máte ve svém telefonu americké prostředí, můžete se pro testování zaregistrovat na těchto stránkách a Cortanu pro Android si stáhnout z následujícího odkazu.

Odkaz na Google Play

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku