TOPlist

Archos 50 Diamond: Android sympaťák se zajímavou výbavou

Na letošním veletrhu MWC nechybí společnost Archos, která zde prezentuje své novinky pro letošní rok. Tou nejzajímavější je model 50 Diamond, který se má v následujících týdnech objevit na pultech obchodů. Čelní straně dominuje pětipalcový IPS panel s rozlišením 1080 x 1920 pixelů. Zobrazovací vlastnosti panelu nejsou vůbec špatné a mile nás překvapil i jeho maximální jas.

 

Srdcem smartphonu se stal osmijádrový procesor s podporou 64-bit instrukcí a maximálním taktem 1,5 GHz. Pro potřeby systému a aplikací je k dispozici 2GB operační paměť a interní úložiště s kapacitou 16 GB. Zařízení reagovalo na všechny povely až překvapivě svižně a dojem na nás udělalo i kvalitní dílenské zpracování.

   

Další výbava zahrnuje slot na paměťové microSD karty, dva sloty pro SIM, NFC podpora pro LTE (až 150 Mbps) a FM přijímač. Pořizování snímků a videa probíhá skrze šestnáctimegapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou, čelní kamerka má relativně nadstandardních 8 Mpx. Archos 50 Diamond běží na operačním systému Android ve verzi 4.4.4, nicméně zástupci společnosti nás ujišťovali, že aktualizace na verzi 5.0 dorazí velice brzy.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku