TOPlist

Platforma Android Wear dozrává: Dostala přímou podporu operátorských sítí

Operační systém Android Wear pohání mnoho modelů hodinek, avšak dosud jejich výrobci nemohli do svých výrobků integrovat slot na SIM kartu (nebo její virtuální podobu), neboť hodinková platforma Google nepodporovala operátorské sítě. Na trhu se sice vyskytuje několik hodinek, které dokáží telefonní a datové funkce obsloužit, aniž by bylo nutné je párovat se smartphonem, avšak pohání je jiné platformy.

  

Nová verze Android Wear se však konečně umí s touto funkcí vypořádat také. Pochopitelně tato funkce není určena pro majitele stávajících hodinek s Android Wear, ale pro jejich pokračovatele vybavené potřebným hardwarem. Jejich majitelé se nebudou muset spoléhat na spárované zařízení, veškerou datovou i hlasovou komunikaci obstarají samy hodinky.

   

Prvním modelem s podporou operátorských sítí jsou hodinky LG Watch Urbane 2nd Edition, které byly představeny na začátku minulého měsíce (více informací). Ty se mají již tento měsíc dostat na americký a korejský trh, o dostupnosti v ČR však prozatím nemáme žádné informace. Očekáváme však, že hodinek s Android Wear a slotem na SIM kartu bude v budoucnu přibývat. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku