TOPlist

Android 6.0.1 pro Nexusy je tu. Přináší nové ikonky a další drobná vylepšení

Google dnes zveřejnil novou verzi systému Android 6.0.1 pro vybrané Nexusy. Seznam změn ale není nikterak rozsáhlý. Update žádné klíčové funkce nepřidává, přibylo pouze přes 200 nových ikonek do konverzací a další drobná vylepšení.

V druhé polovině listopadu Google uvolnil aktualizaci na Android 6.0.1 pro levný smartphone Cherry Mobile G1 (Android One), nicméně až dnes se dočkali uživatelé referenčních zařízení řady Nexus. Nová verze Androidu však nepřináší žádné nové funkce.

Radost v tomto případě budou mít ti, kteří rádi komunikují pomocí obrázků. Android 6.0.1 totiž přináší více než dvě stovky nových emoji ikon. Redaktoři serveru ArsTechnica.com si dále všimli úpravy u tabletového zobrazení systémových tlačítek , které již nejsou na středu obrazovky, ale nově je najdete rozdělené k okrajům.

Poslední zatím zveřejněná novinka se týká režimu Nerušit, u kterého nově najdeme možnost ztlumení až do doby aktivace nadcházejícího budíku. Součástí Androidu 6.0.1 jsou také pravidelné bezpečnostní aktualizace, v tomto případě ty prosincové.

Majitelé Nexusů 6P, 5X, 6, 9 (LTE & Wi-Fi), 5 a 7 (2013 Wi-Fi  a SIM) se OTA aktualizace dočkají během tohoto nebo příštího týdne. V případě, že se vám na update nechce čekat, můžete si z webu Google Developers stáhnout tovární image už nyní.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku