TOPlist

Samsung chce rozšířit svou platební službu: Čtečku otisků prstů mají dostat i levné smartphony

Čtečky otisků prstů by nemusely být v budoucnu výsadou pouze těch nejdražších telefonů, alespoň ne těch od Samsungu. Deník Korea Herald přišel s informací, že by se tento prvek mohl dostat i do méně vybavených smartphonů korejské značky, a to již v první polovině příštího roku.

Důvody jsou vcelku prosté, Samsung si nechce nechat ujet právě se rozjíždějící vlak s bezkontaktními platbami, provozuje službu Samsung Pay, avšak ta je dostupná pouze majitelům modelů nejvyšších řad. Kvůli masovějšímu šíření by se v příštím roce měly dočkat čtečky otisků prstů a čipu NFC i telefony střední a nižší třídy.

Snad se Samsungu podaří sehnat spolehlivého dodavatele komponent, který bude schopen pokrýt vysokou poptávku a nabídnout takové podmínky, aby příliš nenarostla cena samotných smartphonů. Ostatně čínské značky (např. Coolpad se svým modelem Note 3) dokazují, že čtečka otisků prstů může být i součástí těch nejlevnějších přístrojů.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku