TOPlist

Kompaktní Sony Xperia E4g s podporou LTE: Známe cenu a dostupnost

Společnost Sony na začátku tohoto měsíce představila smartphone Xperia E4 (více informací). Netrvalo však dlouho a výrobce představil ještě druhý, vylepšený model Xperia E4g, který nabízí o něco kompaktnější rozměry a především přidává podporu LTE sítí. Klasická Xperia E4 se na českém trhu začíná prodávat právě dnes za doporučenou koncovou cenu 2 999 Kč.

Xperia E4g nabídne 4,7″ IPS displej s rozlišením 540 x 960 px (původní model disponuje pětipalcovým panelem). Výrobce sáhl po procesoru MediaTek 6732, který nabízí čtyři jádra s taktem 1,5 GHz. Ten je doplněn o 1GB operační paměť a interní úložiště o velikosti 8 GB, které je možno dále rozšířit o paměťové karty typu microSD (max. 32 GB).

  

Zadní strana se stala domovem pro pětimegapixelový fotoaparát s přisvětlovací diodou, jenž dokáže zaznamenat video ve Full HD rozlišení a nechybí ani více než padesátka speciálních režimů jako například virtuální realita, HDR či sekvenční snímání. Sony Xperia E4g ukrývá baterii o kapacitě 2300 mAh a výrobce tvrdí, že vydrží až dva dny náročného používání, což později samozřejmě prověříme v našem testu. Tomu může napomoct i STAMINA režim, který různými drobnými omezeními dokáže šetřit energii a tím výdrž prodloužit.

Celkové rozměry novinky jsou 133 x 71 x 10,8 mm, hmotnost rovných 135 gramů. Kromě podpory rychlých dat přes LTE (pásma 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20) se nezapomnělo ani na přítomnost NFC. Jen škoda, že Sony telefon na trh neuvede s Androidem 5.0, ale budeme se muset spokojit s verzí 4.4.4 KitKat. Vylepšená Xperia E4g se na českém trhu objeví na konci března za doporučenou cenu 3 799 Kč včetně DPH.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku