TOPlist

Google údajně v pondělí představí YouTube pro děti

Již loni se objevily první zprávy o tom, že se Google bude chtít v letošním roce zaměřit na bezpečnost dětí na internetu a připraví některé své služby s obsahem pro nejmladší účastníky internetového provozu. Podle informací deníku USA Today má již příští pondělí přijít speciální aplikace YouTube Kids.

  

Redaktoři tohoto deníku již měli možnost aplikaci, určenou pro zařízení s Androidem, na vlastní oči spatřit. Domovskou obrazovku mají tvořit velké dlaždice s nabídkou populárních dětských seriálů. Nad nimi pak bude k dispozici čtveřice ikon pro jednotlivé sekce – zábavné pořady, rádio, výukové programy a nejlépe hodnocená videa. Podle USA Today budou moci rodiče nastavit časové limity, po něž bude aplikace YouTube Kids schopná videa přehrávat.

  

Aplikace údajně vznikla ve spolupráci Google s několika partnerskými organizacemi, v budoucnu by měly přijít další aplikace a služby, jako dětský internetový vyhledávač apod. Prozatím však nemůžeme očekávat jejich dostupnost v naších končinách s českým obsahem. Pokud přesto chcete svým dětem dopřát přístup k videoobsahu na telefonu nebo tabletu, doporučujeme aplikaci Pohádky od českého Seznamu, kterou si můžete stáhnout z následujících odkazů.

Odkaz na Google Play Odkaz na App Store Odkaz na WP katalog

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku