TOPlist

Continuum pro Windows 10 Mobile se brzy naučí používat vzdálenou plochu

Před nedávnem jsme pro vás otestovali funkci Continuum (recenze), která dokáže z vybraných smartphonů s Windows 10 Mobile vytvořit počítač pro jednoduché činnosti. O větší použitelnosti v budoucnu rozhodnou zejména nové univerzální aplikace, neboť jiné prozatím v tomto režimu spustit nelze, a těch současných je jako šafránu. Microsoft chce naštěstí jít vývojářům příkladem a chystá se vypustit aplikaci, která může Continuum výrazně vylepšit.

  

Jedná se o aktualizaci současné aplikace Remote Desktop pro Windows a Windows Phone, která umožňuje připojovat se ke vzdáleným plochám počítačů. Podle moderátora fóra Microsoft Community Jasona se aplikace stane velmi brzy univerzální, což znamená, že ji půjde používat i v Continuu. Tímto způsobem tak bude možné přímo z telefonu spouštět aplikace pro plochu, používat pokročilejší multitasking a další vymoženosti klasických počítačů, bohužel prozatím pouze vzdáleně z některého z připojených počítačů. Stream bude pochopitelně vyžadovat kvalitní internetové připojení.

  

Continuum je jedna ze stěžejních funkcí Windows 10 Mobile a Microsoft se ji chystá v budoucnu nadále rozvíjet, vybraným Insiderům dokonce pro její testování posílá zdarma nové Lumie s Display Dockem (více informací). Jednou z nejžádanějších funkcí je v současnosti schopnost spouštět dvě a více aplikací na jedné obrazovce vedle sebe. Viceprezident Microsoftu pro vývojářskou platformu Windows Kevin Gallo navíc před nedávnem prozradil, že v Redmondu koketují s myšlenkou spouštět skrze Continuum i klasické aplikace pro plochu Windows (více informací).

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku