TOPlist

BlackBerry Passport v nové Silver edici spatřen se systémem Android (video)

Tento týden BlackBerry představilo upravený BlackBerry Passport Silver edition (více informací). Po hardwarové stránce se oproti původnímu Passportu (recenze) žádné změny neodehrály, výrobce v tomto případě pouze upravil design. Na českém trhu se telefon objeví v druhé polovině tohoto měsíce. Prodejní verze samozřejmě poběží na systému od BlackBerry, nicméně v minulosti se už objevily spekulace na téma BlackBerry & Android.

  

O tom, že kanadská společnost Android ve svých zařízení aktivně testuje svědčí i nově zveřejněné video, na kterém je zachycený prototyp Passportu Silver edition právě s operačním systémem od Googlu. Video je (zřejmě záměrně) ve velmi nízkém rozlišení; i tak si ale lze všimnout, že systém rozpoznává pohyby & gesta na hardwarové klávesnici.

Do hry se tedy opět dostává divoká spekulace o tom, zda BlackBerry v budoucnu pro vybrané modely nabídne Android na úkor vlastního řešení. Ostatně už poměrně dlouhou dobu lze v BlackBerry OS 10.x spouštět aplikace napsané právě pro Android.

 
Prototyp BlackBerry Passport SE s operačním systémem Android 5.0 Lollipop

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku