TOPlist

Xiaomi Mi 4c prošlo certifikací a benchmarkem: V hlavní roli Snapdragon 808

Xiaomi pracuje na vylepšené verzi modelu Mi 4i, který se s pětipalcovým Full HD displejem a procesorem Snapdragon 615 řadí do vod střední třídy. Chystaná novinka vystupuje pod označením Mi 4c a po stránce designu se od svého sourozence neliší. Zato uvnitř se odehrála jedna důležitá změna, kterou je výměna procesoru. Místo zmiňovaného Snapdragon 615 zde naleznete o poznání výkonnější šestijádrový Snapdragon 808.

 

Ten doplňuje grafický akcelerátor Adreno 418 a operační paměť o velikosti 2 GB. Ostatní výbava zůstává stejná – těšit se tak můžete na 13Mpx fotoaparát, přední kameru s rozlišením 5 Mpx a 3100mAh baterii. Bohužel, ani tentokrát nepůjde 16GB interní úložiště rozšířit, což zařízení u spousty potenciálních zájemců diskvalifikuje z výběru.


Screenshot z benchmarku AnTuTu potvrzuje uvedené změny 

Operační systém Android se oproti Mi 4i dočká updatu na verzi 5.1.1 Lollipop, k nepoznání jej poté promění nadstavba MIUI 7. Vzhledem k faktu, že zařízení již prošlo certifikací u čínského úřadu TENAA, očekáváme oficiální představení v nejbližší době, jak to bude s dostupností však v tuto chvíli říct nedokážeme.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku