TOPlist

Velká paměťová akvizice: Western Digital kupuje za 19 miliard dolarů SanDisk

Letos v červenci jsme psali o tom, že SanDisk vyrobil paměťovou kartu s pořadovým číslem 2 miliardy. Ze zveřejněných čísel se zdálo, že se SanDisku nadmíru daří, o to překvapivější se pak stala nedávná informace, že je výrobce čipů na prodej. Zájem projevilo několik společností, nakonec vyhrála nabídka společnosti Western Digital – 19 miliard dolarů, tedy asi 453 miliard korun.

  

Pro Western Digital je to pochopitelný krok, je velkým hráčem v oblasti plotnových počítačových a serverových disků, avšak v oblasti paměťových čipů ztrácí. Pokud obchod schválí příslušné orgány, Western Digital získá nejen veškeré vývojové a výrobní kapacity SanDisku, ale také obrovské množství patentů, dohromady jich obě společnosti mají více než 15 tisíc. K dokončení akvizice má podle tiskové zprávy dojít ve třetím čtvrtletí příštího roku.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku