TOPlist

Wei Yan Sofia: Čínský smartphone s Androidem 5.0 a Windows 10 v jednom

Čínská sociální síť Weibo se stala prostředníkem dalšího zajímavého úniku. Tentokrát se zde objevily informace o smartphonu nesoucím název Wei Yan Sofia. Ten se opět pokusí oživit myšlenku dual-bootu a umožní tak podle potřeby používat buď chystané Windows 10 nebo Android 5.0 Lollipop. Zařízení bude poháněno procesorem Intel řady SoFIA, jež se zaměřuje na levné přístroje a nativně podporuje dual-boot.

  

Telefon by dále měl nabídnout pětipalcový displej s Full HD rozlišením, 2GB operační paměť, interní úložiště o kapacitě 32 GB a dvojici fotoaparátu s rozlišením 13 Mpx v případě zadního, resp. pět megapixelů u předního. Specifikace se od výše uvedeného mohou ve finále trochu lišit, případně změny by však neměly být nijak závratné. O dostupnosti a ceně zatím nejsou k dispozici žádné informace, za hranice Číny se ale Wei Yan Sofia oficiální cestou nejspíše nepodívá.

   

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku