TOPlist

Další smartphone řady Nexus by pro Google opět mohlo vyrobit LG

Nový Nexus 6 (recenze) nedokázal navázat na úspěchy svého předchůdce a mezi uživateli byt přijat s mírnými rozpaky. I když se jedná o referenční smartphone pro systém Android 5.0, jde tak trochu o kočkopsa, jelikož u něj chybí jakákoliv optimalizace ovládání a pohodlnější práce s aplikacemi ve vztahu k šestipalcovému displeji – tady se ještě Google má od Samsungu hodně co učit.


Od Nexusu 6 si Google sliboval hodně, přesto bylo jeho přijetí mezi uživateli velmi vlažné

Není žádným tajemstvím, že Google pracuje na jeho nástupci a podle nových spekulací to vypadá, že by jej znovu mohlo vyrobit jihokorejské LG. to už má na svém kontě Nexus 4 a Nexus 5. Zahraniční zdroje informovali o návštěvě inženýrů z Googlu ve vývojových centrech společnosti LG a v továrně na displeje, což by mohlo indikovat možnou nadcházející spolupráci.

Nový Nexus údajně nese kódové označení N000, nicméně žádné další informace nejsou v tuto chvíli známi. Pokud by se tak doopravdy stalo, byl by nový Nexus v pořadí již třetím smartphonem, který LG pro Google vyrobilo. Je velice pravděpodobné, že šestipalcové úhlopříčky se (naštěstí) nedočkáme a Google raději sáhne po menším displeji, který by mohl atakovat hodnotu pěti palců.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku