TOPlist

Wall Street Journal: Jaké novinky pro nás Google chystá na nadcházející měsíce

Server Wall Street Journal přinesl řadu zajímavých informací o budoucích plánech reklamního giganta Google. Dočkáme se nových zařízení i výrazných změn v Androidu.

Spekulací kolují stovky, ale když nějakou vydají servery jako Bloomberg, Reuters nebo Wall Street Journal, dají se považovat za vysoce pravděpodobné a věrohodné, jelikož tato média si své zprávy dobře ověřují a využívají více zdrojů k potvrzení. Pokud odvětví mobilních zařízení sledujete dlouho, určitě vám důvěryhodnost těchto zdrojů neunikla. Tím se dostáváme k článku, který publikoval server Wall Street Journal, kde se nachází řada spekulací a zatím oficiálně nepotvrzených informací o budoucích produktech Google.

 
Sídlo Google v Mountain View

Google by měl představit čtyři nová zařízení

Prvním budou chytré hodinky, které nejsou velkým překvapením, jelikož spekulace o nich unikají poslední měsíce v hojné míře. Předpokládá se, že uživatelské rozhraní bude podobně jako na Google Glass (první dojmy) fungovat na principu karet. Bližší informace o dostupnosti a představení zatím však nejsou.

Herní konzole, které se bude podobat konzoli Ouya, což je herní zařízení za 99 dolarů (2000 korun) a její financování vznikalo pomocí projektu na službě Kickstarter. WSJ tvrdí, že Google tohle dělá převážně proto, že se bojí doby, kdy Apple povolí instalaci aplikací na Apple TV.

Dále se máme dočkat telefonu nižší třídy zaměřeného převážně na rozvojové trhy. O zařízení v nejvyšší kategorii se postará Motorola se svým „Moto X“. Ale levný telefon bude dělat sám Google. Bližší informace o specifikacích, ceně a dostupnosti zatím nejsou.

Čtvrtým v řadě bude nástupce zařízení Nexus Q. Jednalo se o přístroj, který byl představen a pak potichu zrušen. Fungovalo jako malé, avšak předražené domácí multimediální centrum.

 
Neúspěšné zařízení Nexus Q

Budoucí zaměření Androidu

Android, jehož verze je označena jako K, obvykle pojmenovávána jako „Key Lime Pie“, má mít dvě klíčové vlastnosti, které již známe z dřívějších spekulací. Má podporovat slabší hardware, čímž zlepší kvalitu levnějších zařízení. Google zároveň pracuje na tom, aby „vydání K“ bylo optimalizované pro zařízení, jako jsou chytré hodinky a brýle. Tím bude systém tlačit mimo klasická zařízení, kterými jsou telefony a tablety. Dá se předpokládat, že ho uvidíme ve finální verzi Google Glass či ve spekulovaných chytrých hodinkách.

 

Dále se máme dočkat vydání speciální verze Androidu, která bude optimalizována pro klasické notebooky. Z článku není jasné, jestli se bude jednat „verzi K“ v nějaké speciální úpravě. Spekulace o takzvaných Androidboocích se objevily opakovaně již v minulosti. Prvním z výrobců, který tento software testuje, má být Hewlett-Packard.

Autor článku David Podzimek
David Podzimek

Kapitoly článku