TOPlist

V ČR se začalo prodávat Xiaomi Mi4 s Windows 10 Mobile

Na začátku prosince loňského roku komunita ve spolupráci s Microsoftem připravila pro smartphone Xiaomi Mi4 (recenze) alternativní ROM s operačním systémem Windows 10 Mobile, byť z výroby tento model běží na Androidu. Celý projekt vznikal od března 2015 roku v uzavřeném kruhu čínských uživatelů, od prosince si jej mohli zájemci vyzkoušet a nyní je Xiaomi Mi4 s Windows 10 Mobile dostupné k zakoupení i v České republice.

O distribuci se stará internetový obchod XiaomiMobile.cz, který telefon nabízí za 6 999 Kč včetně DPH. Je také dobré vědět, že společnost Xiaomi není do tohoto projektu nijak zainteresována, jedná se pouze o produkt komunity a Microsoftu.

V budoucnu se Windows 10 objeví i na dalších produktech Xiaomi; při listopadovém představení tabletu Mi Pad 2 byla kromě verze s Androidem prezentována také varianta se systémem od Microsoftu.

Xiaomi Mi4 můžete zakoupit v obchodě Beryko.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku