TOPlist

Insideři dostávají nové sestavení mobilních Windows 10: Oprava chyb a optimalizace na prvním místě

Microsoft dnes vydal další testovací sestavení Windows 10 Mobile, které má systém přiblížit veřejné verzi, jejíž příchod je očekáván příští měsíc s novými Lumiemi. Oproti očekáváním nové sestavení neobsahuje žádnou novou stěžejní funkci, poprvé v historii Insider programu však Microsoft vydá v jeden den jak mobilní, tak počítačové sestavení. Druhé jmenované ale bude uvolněno později, tak se pojďme nejprve podívat, co je nového ve světě telefonních Windows.

  

Sestavení s číslem 10581 je konečně možné instalovat na předchozí verze Insider preview bez nutnosti downgradu. Opravena byla spousta chyb, nová verze má například zajistit delší výdrž telefonu na jedno nabití, všechny funkce na dual SIM telefonech mají běžet korektně, stejně tak byla opravena nemožnost sdílet fotografie skrze aplikace třetích stran. Vylepšeno bylo také nahrávání videa a predikce a autokorekce textu.

 

Systém stále obsahuje několik chyb. Po instalaci nového sestavení je stále zapotřebí počkat několik minut, kdy se na telefonu zobrazuje pouze černá obrazovka. Vyskytují se také problémy při ukládání aplikací na paměťovou kartu a při zvolení paměťové karty jako výchozího úložiště pro ukládání obsahu. Obnovení zálohy z telefonu s jiným rozlišením displeje vede ke špatnému zobrazení domovské obrazovky, toto se však dá vyřešit změnou pozadí. Jako vždy mějte na paměti, že vše provádíte na vlastní nebezpečí a SMARTmania.cz ani autor článku neručí za případné škody, které mohou na vašem zařízení vzniknout. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku