TOPlist

Mobilní divizi Sony čeká v příštím roce dieta, údajně představí pouze dva modely

Sony se v letošním roce ve světě smartphonů příliš nedařilo, poslední vlajkové Xperie jsou sice úžasné kusy hardwaru, avšak finanční výsledky společnosti hovoří jinak. Strategie vydávat dvě generace vlajkových lodí v jeden rok se zřejmě neosvědčila, a tak se Sony podle informací serveru DigiTimes chystá své portfolio zefektivnit a přesunout výrobu z Tchajwanu do levnějších destinací.

  

Digitimes uvádí, že letošní počet pěti představených modelů se má v příštím roce ztenčit na pouhé dva. Myšleny jsou patrně ucelené modelové řady, kdy je například rodina telefonů Xperia Z5 považována za jeden model. Jaké telefony v příštím roce můžeme očekávat, však zatím jasné není. O výrobu novinek se již nemá starat Foxconn, ale společnosti Arima Communications a Compal Electronics sídlící v Indii. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku