TOPlist

Samsung údajně poskytne své nejvýkonnější procesory Meizu a displeje Huawei

Samsung má před ostatními výrobci mobilních zařízení jednu nezanedbatelnou výhodu – většinu komponent si obstarává sám. Korejský gigant vyrábí displeje, procesory, paměti a dokonce i fotočipy, přičemž svoje komponenty nepoužívá pouze on sám, ale i vybraní partneři v čele s Applem. Mezi zákazníky Samsungu patří i několik čínských firem, a má tomu tak být i nadále.

  

Podle zpráv z Koreje si společnost Huawei nechala od Samsungu zaslat několik vzorků AMOLED displejů, a očekává se, že dodávky budou v příštích měsících navýšeny. Huawei je prakticky jistým výrobcem příštího telefonu řady Google Nexus, může se stát, že právě příští referenční telefon od Google bude vybaven Super AMOLED displejem od Samsungu. Spekuluje se o 5,7″ panelu s Quad HD rozlišením, kterým má být vybaven i chystaný tabletofon Samsung Galaxy Note 5.

  

Ve vybraných telefonech společnosti Meizu můžeme najít čipy Exynos, a nejinak tomu má být i u příštího vlajkového modelu. Čínská společnost údajně zařízla vývoj modelu MX5 Pro, aby připravila „něco většího a lepšího“. Chystaný model má být poháněn čipem Exynos 7420, který je k nalezení v Samsungu Galaxy S6 a S6 edge. Telefon má dostat kovový rámeček a ochranné sklo na přední i zadní straně, jeho cena se má pohybovat okolo 500 dolarů (asi 12 000 Kč bez DPH). 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku