TOPlist

Druhá generace řady Samsung Galaxy A bude zřejmě představena 1. prosince

Samsung se chystá představit druhou generaci svých prémiově vypadajících telefonů střední třídy Galaxy A. Nová generace má obsahovat celkem čtyři smartphony Galaxy A3, A5, A7 a A9, jejich specifikace před nedávnem odhalil benchmark GFXBench (více informací). Spolehlivá čínská certifikace TENAA nám dává možnost podívat se podrobněji na model Galaxy A7, íránská webová stránka Samsungu zase na Galaxy A9.

   

U Galaxy A7 se potvrzují parametry dříve odhalené benchmarkem, takže prakticky se stoprocentní jistotou můžeme očekávat telefon s 5,5″ Full HD displejem, osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,7 GHz (zřejmě Snapdragon 615), 3 GB RAM a rozšiřitelným 16 GB úložištěm. Telefon má pořizovat 13Mpx fotografie nebo 8Mpx selfies. Příjemná bude tloušťka těsně pod hranicí 7 mm, půdorysné rozměry jsou 151,5 × 73,95 mm a hmotnost 155 gramů. Vzhled telefonu bude inspirován aktuální vlajkovou lodí Galaxy S6, takže by neměl chybět kovový rámeček a skleněná záda.

    

Íránská webová stránka Samsungu již zalistovala novou generaci Galaxy A9, překvapením je úhlopříčka displeje, která měla být podle předchozích spekulací 6 palců, nakonec se ale zřejmě zastaví na 5,5″ a stejně jako v případě Galaxy A7 má nabídnout Full HD rozlišení. Motorem má být osmijádrový Snapdragon 620 podpořený 3 GB RAM. Hlavní fotoaparát má dostat do vínku rozlišení 16 megapixelů, selfie kamerka 5 Mpx.

  

Oba dva telefony mají přijít s Androidem 5.1.1. Samsung na svých íránských uvádí, že Galaxy A9 bude mít premiéru 1. prosince, což by mohlo být datum představení celé řady.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku