TOPlist

Outlook vychází pro iOS a Android: Microsoft zužitkoval akvizici Acompli

Před dvěma měsíci Microsoft koupil pokročilého emailového klienta Acompli pro Android a iOS, nyní jej vypouští do obchodů aplikací jako Microsoft Outlook. Ačkoliv se pro tuto chvíli pouze jedná o přejmenování, Outlook má dostávat pravidelné týdenní aktualizace na rozdíl od původní aplikace Acompli, která se již dalších updatů nedočká.

   

Aplikace Outlook nabízí pokročilé funkce pro správu emailů, kontaktů nebo kalendáře. Poštu dokáže inteligentně třídit na tu, která vás aktuálně zajímá a odfiltrovat ostatní, méně důležité zprávy. Přítomna je i podpora swipe gest pro archivaci, mazání, označování apod., tato gesta lze navíc přizpůsobit vlastním potřebám. Rovněž je možné email dočasně odstranit s možností jeho zobrazení ve vhodnější době.

Outlook umí prediktivně vyhledávat v emailech, v kontaktech i souborech, takže nebude nutné prohledávat stohy příchozích zpráv k nalezení jedné jediné. Pošta umí spolupracovat s vestavěným kalendářem, tudíž lze například odpovídat na účast na schůzkách přímo z mailového klienta. Nechybí ani integrace cloudových úložišť včetně OneDrive, Google Drive nebo Dropbox, přičemž je možné přílohy sdílet odkazem nebo je poslat tradiční cestou v emailu.

  

Outlook je pro Android a iOS zdarma, pro první jmenovaný je aplikace prozatím v preview verzi. Našince potěší i česká lokalizace.

Odkaz na Google Play Odkaz na App Store

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku