TOPlist

Omate TrueSmart+: Chytré hodinky se slotem na SIM kartu postavené na Androidu 5.1 Lollipop

Pokud vám na hodinkové platformě Android Wear „něco“ chybí, možná se vám zalíbí nové hodinky TrueSmart+ od společnosti Omate. Jejich operačním systémem je totiž Android 5.1, i když pravda radikálně upravený nastavbou OUI 3.0. Ta systém přizpůsobuje k pohodlnému ovládání na 1,54″ displeji s rozlišením 320 × 320 pixelů a také nabízí vlastní obchod aplikací Ostore.

   

Hodinky podle renderů působí poměrně mohutně, což potvrzují rozměry 44 × 44 × 14,2 mm. Velikost částečně omlouvá baterie o kapacitě 600 mAh, což je na chytré hodinky neobvykle vysoká hodnota, bohužel výdrž výrobce popsal velmi stroze – záleží na využívání. S ohledem na výbavu odhadujeme, že příliš dlouhou dobu si na jedno nabití neužijete, plnohodnotný Android a SIM karta uvnitř si jistě vezmou podstatný díl energie. Rychlostní strop pro mobilní data je HSPA (3G), nechybí ani Bluetooth a Wi-Fi 802.11 b/g.

  

V útrobách hodinek tepe dvoujádrový procesor MediaTek MT6572 s taktem 1,2 GHz a 1 GB operační paměti. Senzorová výbava zahrnuje gyroskop, šestiosý akcelerometr a GPS, zdravotní senzory hodinky neobsahují. Aplikace a multimediální obsah lze ukládat na vnitřní úložiště o kapacitě 8 GB. Jak již bylo řečeno, aplikace se stahují z obchodu Ostore, kde se nachází aplikace většiny sociálních a sportovních sítí, aplikace pro streamování hudby, pár launcherů a několik dalších prográmků včetně komunitní navigace Waze a cloudového úložiště Dropbox.

  

Omate TrueSmart+ přijdou na trh v listopadu letošního roku, od 31. října je bude možné předobjednat za 169 dolarů (asi 4 100 Kč bez DPH).

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku