TOPlist

Meizu MX5 uniká na prvním videu: Nabídne osmijádrový procesor a 20Mpx fotoaparát s optickým zoomem

Všichni příznivci značky Meizu již netrpělivě vyhlíží příchod modelu MX5, jehož premiéra je údajně naplánována na srpen letošního roku. Nástupce úspěšného smartphonu MX4 se nedávno objevil v databázi certifikačního úřadu TENNA, díky čemuž si můžeme udělat poměrně jasný obrázek o hardwarové výbavě. Čelní strana zařízení se pochlubí 5,5“ displejem s rozlišením Full HD a technologií Super AMOLED.

 

O výpočetní výkon se bude starat osmijádrový čipset MediaTek (MT6793) s taktem 2,3 GHz pro každé jádro, který doplní 3GB operační paměť. Interní úložiště pojme maximálně 16 GB dat s možností dalšího rozšíření za pomoci slotu na paměťové microSD karty až do velikost 128 GB.

   

Před několika hodinami se na internetu objevilo video s předprodukčním kusem a podle anonymního zdroje se máme údajně těšit na dvacetimegapixelový fotoaparát s čtyřnásobným optickým zoomem. Tuto informaci však bereme s velkou dávkou skepse a příliš se nám nechce věřit, že by čínský výrobce dokázal do 7,9 mm tenkého těla integrovat takto složitou optiku.

   

Další výbava má zahrnovat 3Mpx čelní kamerku pro videokomunikaci, 3150mAh akumulátor a čtečku otisků umístěnou v domovském tlačítku. Meizu MX5 poběží na operačním systému FlymeOS 4.5, který vychází z verze Androidu 5.0.1. Informace o ceně a globální dostupnosti jsou zatím zahaleny rouškou tajemství.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku