TOPlist

IKEA začíná prodávat novou kolekci nábytku s bezdrátovým nabíjením, známe české ceny

Na začátku března představila IKEA v rámci veletrhu MWC novou kolekci nábytku a příslušenství se zabudovaným bezdrátovým nabíjením standardu Qi. Jsme rádi, že zahájení prodeje v polovině měsíce dubna se týká i České republiky, pojďme se na novinky a jejich ceny podívat.

  

IKEA bezdrátovým nabíjením vybavila například trojici svítidel – na pracovní stůl se nejlépe hodí lampa RIGGAD s cenou 1 490, do obýváku stojací lampa VARV za 2 990 Kč a na noční stolek obdoba modelu VARV bez spodní nohy za cenu 1 490 Kč. Všechny modely kromě bezdrátové podložky obsahují vestavěný USB port pro nabíjení dalšího zařízení.

   
RIGGAD a VARV 

Přeci jen nejčastější doba nabíjení telefonu je v noci, proto IKEA zabudovala bezdrátové nabíjení i do nočních stolků SELJE a NORDLI. První jmenovaný je v prodeji za 1 398 Kč, druhý za 2 689 Kč, do sítě stolky zapojíte díky šňůře vyvedené ze zadní nohy.

   
SELJE a NORDLI

Pokud svů noční stolek máte rádi a nechcete si kupovat nový, můžete do něj integrovat univerzální nabíječku JYSSEN za 799 Kč s chytře ukrytým USB portem pro nabíjení dalšího zařízení. Sada pro vyvrtání kruhového otvoru potřebného průměru se jménem FIXA vás přijde 129 korun, je však zapotřebí vlastnit vrtačku a šikovné ruce.

   

Nejste-li zruční, případně si nechcete rozvrtávat svůj nábytek, máte také možnost vybrat si z několika nabíjecích podložek. Ta základní se jmenuje NORDMÄRKE a můžete ji mít ve variantě pro nabíjení jednoho telefonu za 799 Kč, nebo rovnou tří za 1 690 Kč. V nabídce je bílá varianta nebo model v břízovém dekoru. Kromě bezdrátového nabíjení obsahují podložky klasický USB port pro nabíjení dalšího zařízení. Podložka se třemi nabíjecími pozicemi navíc padne do krabice pro uspořádání kabelů ROMMA za 199 korun. 

IKEA ale myslí i na ty, jejichž telefony bezdrátovým nabíjením nedisponují. První možností je nabíjet klasicky drátově za pomoci nabíječek KOPPLA.

  

Druhou možností je pořízení krytu s bezdrátovým nabíjením pro svůj telefon, v nabídce IKEA se aktuálně nachází kryty pro iPhone 4, 4S, 5, 5s, 6 a Samsung Galaxy S3, S4 a S5. Ceny krytů se pohybují od 299 do 599 Kč.

Většina nových produktů s integrovaným bezdrátovým nabíjením je již skladem ve vybraných prodejnách IKEA.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku