TOPlist

Slovenské Hopin Taxi přichází do Prahy a slibuje snadné objednání přes mobilní aplikaci

Do silného konkurenčního světa taxislužeb v České republice vstupuje slovenská aplikace HOPIN taxi. Bez telefonování dokáže přivolat nejbližší, nejlevnější anebo i nejoblíbenější vůz taxislužby. Sami autoři slibují, že celý proces objednávky je extrémně jednoduchý, což se potvrzuje i v praxi. V tuto chvíli služba funguje v rámci Prahy a zatím je v ní smluvně registrováno zhruba 200 řidičů, v budoucnu by se měla dále rozšířit do Brna, Ostravy a dalších větších měst a do konce roku chce mít služba více než 600 řidičů.

Základním prvkem aplikace je interaktivní mapa, která zobrazuje polohu zákazníka. Tuto polohu vidí i objednaný taxikář, zákazník proto nikdy dlouho nečeká. Vozy a řidiče provozovatel aplikace pravidelně kontroluje a do systému se mohou přihlásit pouze řidiči s platnou licencí. „HOPIN taxi je budoucnost cestování taxíky používání aplikace je pro zákazníky i řidiče snadné a bezplatné. Cena za kilometr se pohybuje v rozmezí do 20 Kč,“ doplnil Martin Baran.


Představení aplikace Hopin taxi na tiskové konferenci v Praze

Přehledná a jednoduchá mobilní aplikace

Po rychlé instalaci aplikace, která je k dispozici pro Android, iOS i Windows Phone, lze taxi i bez předchozí registrace uživatele rovnou objednat na dvě kliknutí. Výchozí místo určené GPS modulem lze samozřejmě změnit manuálně a případně zadat i adresu cílovou. O příjezdu taxi je zákazník informován zprávou v aplikaci. Cestující má také možnost informovat řidiče o případném zpoždění zprávou přímo z aplikace bez nutnosti odeslání SMS zprávy. Zákazníkovo telefonní číslo tak zůstává chráněno.

Odkaz na Google Play Odkaz na App Store Odkaz na WP katalog 

Uživatelé si mohou objednat taxi podle typu vozu, maximální ceny za kilometr a charakteristik řidiče, jako jsou pohlaví, cizí jazyk či uživatelské hodnocení. Mezi další rozšířené parametry vyhledávání patří i méně obvyklé filtry jako například místo pro přepravu invalidního vozíku, vůz s dětskou autosedačkou nebo vůz s možností přepravy zvířete.

Taxikář vás nenapálí…

Zákazník má díky propracovanému platebnímu a trackovacímu systému v aplikaci přehled
o ujeté trase a může si ověřit správnost výsledné účtované ceny. Částku je možné uhradit
v hotovosti nebo přímo v aplikaci platební kartou či prostřednictvím služby Viamo. Na konci cesty lze jízdu s řidičem ohodnotit.

Rozšířené služby Uber, Liftago a další získávají nového konkurenta, který zatím na našem trhu nemá tak silnou pozici, ale díky jednoduchému procesu objednání má rozhodně šanci na úspěch. Zda se mu to povede, ukaže čas.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku