TOPlist

Apple Watch: Jablečný gigant údajně za 6 měsíců prodal 7 milionů chytrých hodinek

Je to více než půl roku, co vstoupily hodinky Apple Watch (recenze) na spotřebitelský trh a tento vzkvétající segment zcela ovládly. Apple se sice při ohlašování finančních výsledků nepochlubil, kolik zápěstí jeho hodinky zdobí, nicméně analytické společnosti mají jasno, že jablečné hodinky jsou jeden velký úspěch.

   

Agentura Strategy Analytics tvrdí, že v uplynulém čtvrtletí Apple prodal 4,5 milionů kusů svých hodinek, a vypálil tak rybník Samsungu, který s 600 tisíci prodaných hodinek Gear okupuje druhé místo. Podíl korejského giganta tak spadl na 9,8 procent, zatímco Apple si uzmul 73,8 procent z celého koláče, přitom loni v žebříčku ještě vůbec nefiguroval. Ve třetím kvartále se podle Strategy Analytics prodalo 6,1 milionů chytrých hodinek.

 

Svou analýzou přispěla i společnost Canalys, která tvrdí, že Apple prodal za poslední dvě čtvrtletí 7 milionů hodinek. I v tomto případě získal nadpoloviční většinu trhu, čili prodal více hodinek než všichni jeho konkurenti dohromady.

Podívejte se na naši videorecenzi nebo si přečtěte naši textovou recenzi Apple Watch 

Dá se předpokládat, že náskok Apple ještě poroste, neboť je před námi tradičně nejsilnější čtvrtletí v celém roce.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku