TOPlist

ZTE připravuje nové telefony: Star 3 s duálním fotoaparátem a Nubii X8 s vysokokapacitní baterií

Čínský výrobce ZTE se v letošním roce docela činí, představil tři telefony řady Nubia Z9, střední třídu Blade S6 či model Grand 3 se čtečkou oční duhovky. ZTE ale zdaleka nevystřílelo všechny náboje a údajně v brzké době představí minimálně další dva smartphony.

ZTE Nubia X8

Nástupce 6,44″ tabletofonu Nubia X6 má podle uniklých snímků ze sítě Weibo zaujmout tenkými rámečky po stranách displeje, jehož úhlopříčka má být „pouze“ šest palců a jeho rozlišení Quad HD. Procesor je prozatím neznámý, zato operační paměť mají být rovné 4 GB. Vnitřní úložiště bude variantně 32 nebo 64 GB.

  

Vnitřnosti telefonu mají být osazeny do kovového unibody těla, na jehož zadní straně kromě čočky fotoaparátu najde své místo i snímač otisků prstů. Tloušťka telefonu má být 7,9 mm a hmotnost 201 gramů. Toto číslo má mít na svědomí především baterie o kapacitě 5 120 mAh. Operačním systémem Nubie X8 bude Android 5.0 Lollipop, datum představení a cena jsou prozatím neznámé veličiny.

   

ZTE Star 3

Druhým modelem, jehož rendery nyní kolují internetem, je ZTE Star 3. Výbava štíhlého telefonu s ostře řezanými hranami je prozatím opředena tajemstvím, úhlopříčka displeje je odhadována na 5,5 palců. Co na renderech zaujme nejvíce, jsou dvě čočky na zádech telefonu, je tedy možné, že se čínský výrobce chystá pustit do tvorby 3D fotografií nebo jiných hrátek s fotoaparátem.

  

Telefon ZTE Star 2 byl představen teprve loni v prosinci, je tedy možné (i s ohledem na nedostatek informací), že se jedná o rané rendery modelu, od kterého nás dělí ještě celých šest měsíců.

   

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku