TOPlist

ZTE odhalilo unikátní telefon s antibakteriálním displejem, hodinky a chytrý projektor

Čínská společnost ZTE představila derivát svého nového smartphonu Axon pro čínský trh. Ten nabízí téměř totožnou výbavu jako nedávno představený model určený pro americké zákazníky. V jeho výbavě nalezneme čipset Snapdragon 810 doplněný o 4GB operační paměť a interní úložiště schopné pojmout až 128 GB dat s možností dalšího rozšíření za pomoci slotu na paměťové microSD karty. Výrobce se v tiskové zprávě dále chlubí třemi možnostmi autentizace.

 

V hlavní roli Gorilla Glass s antibakteriální úpravou

Kromě již obligátního senzoru otisků lze využít hlasovou detekci či skenování očí. Další specifikace zahrnují dvojici 13Mpx fotoaparátů s podporou nahrávání 4K videí s duální LED diodou a čelní 8Mpx kamerkou pro videokomunikaci. Tím nejzajímavějším prvkem je ovšem 5,5 displej s Quad HD rozlišením (1440 x 2560 px), který kryje nová generace krycího sklíčka Gorilla Glass s antibakteriálními vlastnostmi.

Speciální vrstva obsahující ionty stříbra (Ag+) zabraňuje množení mikroskopických organismů a zvyšuje jeho odolnost vůči nevzhledným skvrnám způsobených běžným užíváním. Kladně nabité částice stříbra přeruší životní funkce mikroorganismů čímž zabrání jejich dalšímu růstu. S podobnou myšlenkou si aktuálně pohrává společnost BlackBerry, která nedávno oznámila vývoj smartphonu s podobnou krycí vrstvou pro nasazení do zdravotnických středisek.

  

Chytré hodinky a chytrý projektor

Další představenou novinkou se staly chytré hodinky Axon Watch s kulatým AMOLED displejem. Ten se pyšní rozlišením 400 x 400 obrazových bodů a krycím sklem Gorilla Glass se safírovou úpravou. V útrobách se nachází procesor Snapdragon 400, 512 MB operační paměti a 4GB interní úložiště. Spojení s chytrým telefonem má na starosti technologie Bluetooth ve verzi 4.1. Ostatní výbavu tvoří senzor srdečního tepu, geomagnetický senzor, akcelerometr a gyroskop.

 

Na závěr konference si ZTE připravilo přenosný projektor s označením Spro 2. Mezi jeho klíčové funkce se řadí možnost aktivace mobilního hotspotu a hlasové ovládání prostřednictvím předem nadefinovaných příkazů. Novinka běží na operačním systému Android a pro pohyb v uživatelském prostředí slouží dotykový panel s úhlopříčkou pět palců.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku