TOPlist

Dosáhne na miliardu? WhatsApp má 900 milionů aktivních uživatelů

Facebook nedávno oznámil, že se k jeho sociální síti připojila miliarda unikátních uživatelů denně, a zjevně se daří i multiplatformnímu mobilnímu chatu Whatsapp, který Facebook od loňského roku vlastní. V lednu WhatsApp oznámil 700 milionů měsíčně aktivních uživatelů, v březnu už to bylo 800 milionů, a nyní toto číslo narostlo o dalších 100 milionů.

 

Meta jedné miliardy se blíží, i když letos zřejmě překonána nebude. WhatsApp se těší velké oblíbenosti zejména proto, že je prakticky zdarma a bez reklam. Mark Zuckerberg krátce po loňské akvizici uvedl, že na WhatsAppu vydělávat nehodlá, ačkoliv jedna miliarda aktivních uživatelů může s tímto příslibem zahýbat. Zakladatel WhatsAppu Jan Koum nicméně odmítá jakoukoliv reklamu v aplikaci, tudíž jsme zvědaví, k jaké formě monetizace by Facebook eventuálně sáhl.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku