TOPlist

Virtuální realita Samsung Gear VR Innovator Edition se začíná prodávat v ČR: Známe cenu

V České republice se dnes začala prodávat virtuální realita od Samsungu – zařízení Gear VR Innovator Edition s technologií od společnosti Oculus. Speciální „brýle“ určené pro smartphony Galaxy S6 a S6 edge (recenze) jsou u vybraných prodejců k dostání za 6 999 Kč včetně DPH.

  

Vyšší výpočetní výkon a kvalita grafiky u Gear VR Innovator Edition zajišťuje nízkou pixelizaci a široké 96° zorné pole. Sledování filmů s vysokým rozlišením, televizních pořadů, VOD služeb a hraní VR her je díky brýlím velmi zajímavým zážitkem. Pro sledování 2D a 3D filmů jsou připraveny režimy Kino, Multi obrazovka a Domácí kino. Technologie Pass-Through dokonce aktivuje zadní fotoaparát Galaxy S6 nebo S6 edge pro hybridní zobrazení okolí i přímo v aplikacích VR.

Díky zmenšení velikosti o 15 % se nová generace brýlí má mnohem lépe nosit. Ergonomicky upravené popruhy podle slov výrobce poskytují lepší rozložení váhy zařízení. Brýle jsou nově vybavené také systémem proti mlžení čoček. Vnitřní ventilátor zajišťuje dostatečnou cirkulaci vzduchu, takže není potřeba brýle otírat ani při delším používání.

 

Mezi další novinky patří upozornění na hovor či zprávu, aby mohli být uživatelé i během hraní informování o tom, co se děje v „reálném světě“, a microUSB port. K portu lze připojit buď nabíječku, a Galaxy S6 a S6 edge tak současně dobíjet, nebo nejrůznější pohybové ovladače (gamepad), volant či herní zbraně. Společně s pestrou nabídkou multimediálního obsahu včetně VR her mohou uživatelé okusit zážitky z virtuální reality. Optimalizovaný obsah virtuální reality od vybraných tvůrců je ke stažení přes Oculus Store. Tituly jsou a anglickém jazyce, stejně jako rozhraní pro ovládání virtuální reality.

Specifikace Gear VR Innovator Edition

  • Rozměry: 82,8 x 196,1 x 98,5 mm
  • Senzory: akcelerometr, stabilizátor, senzor blízkosti (detekce připojení/odpojení)
  • Zorné pole: 96˚
  • Latence zobrazování: < 20 ms
  • IPD pokrytí: 54 ~ 70 mm (pevné čočky)
  • Ohnisková úprava: pro krátkozraké i dalekozraké
  • Fyzické uživatelské rozhraní: dotyková plocha, tlačítko Zpět, ovládání hlasitosti
  • Příslušenství: výměnná obličejová část, přenosné pouzdro, hadřík na čištění
  • Barva: ledově bílá
  • Připojení: microUSB připojení ke Galaxy S6 a S6 edge
Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku