TOPlist

Toshiba Satellite Radius: Povedený konvertibilní stan s 12″ 4K displejem

O společnosti Toshiba jsme v poslední době slyšeli především kvůli skandálu, který vyvolalo zjištění, že falšuje své finanční výsledky. Tento technologický gigant má ale stále světu co nabídnout, například v rámci veletrhu IFA v Berlíně představil zajímavý konvertibilní ultrabook se 4K displejem.

  

Zařízení svojí konstrukcí připomíná konvertibly Lenovo Yoga, jedná se o ultrabook s dotykovým displejem, který umožňuje otočení klávesnice až o 360°. Díky tomu je možné jej transformovat v tablet, ovšem s velmi vysokou hmotností 1,32 kg. Překlápění klávesnice tak bude mít význam spíše v prezentačním režimu „stan“.

    

Při prezentaci Toshiba rozhodně ostudu neudělá, nabízí totiž jemný 12,5″ displej s rozlišením 4K (3 840 × 2 160 pixelů). K vykreslování tolika bodů je zapotřebí silný hardware, připraven je procesor Intel Core i7 šesté generace (Skylake), který se opírá až o 8 GB operační paměti. Nad displejem se nachází infračervená kamerka, která je schopná rozeznávat obličej uživatele za pomoci funkce Windows Hello. Konektorová výbava zahrnuje dvě plnohodnotná USB 3.0, jedno USB-C, HDMI a jack na sluchátka. 

     

Operačním systémem je Windows 10, do prodeje se má toto zařízení dostat ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku, kdy by měla být ohlášena i cena a zbývající parametry. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku