TOPlist

Sony natočilo 360° video v rozlišení 48K: Použilo k tomu 12 Xperií Z5 Compact

Společnost Sony loni představila první smartphone se 4K displejem na světě, Xperii Z5 Premium, přičemž jediné rozumné uplatnění pro tak vysoké rozlišení nacházíme v oblasti virtuální reality. Do ní bude chtít japonský výrobce letos přispět náhlavní soupravou PlayStation VR (kódové označení Morpheus), avšak ta má dostat vlastní hardware a nové Xperie řady Z5 do hry nijak nezapojí. Sony tedy alespoň zapojilo 12 Xperií Z5 Compact (recenze) dohromady pro vytvoření následujícího 360° videa s rozlišením 48K. 

Všechny Xperie byly umístěny na jeden prstenec a každá z nich pořizovala záznam v rozlišení 4K. I když je možné video spustit na počítači a myší se v něm pohybovat do všech stran, lepší zážitek poskytne například smartphone v kombinaci s Google Cardboard, připravte si ale pořádnou konektivitu. Video vzniklo na Rise Ski & Snowboard festivalu ve francouzském středisku Les Deux Alpes.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku