TOPlist

Samsung potvrdil, že pro Qualcomm vyrábí čipset Snapdragon 820 14nm FinFET procesem

V loňském roce se Samsung rozhodl nepoužít ve svých vlajkových smartphonech procesor Qualcomm Snapdragon 810 a dal raději přednost čipsetům Exynos z vlastní zahrádky. I když to vypadalo, že se cesty obou gigantů nadobro rozešly, u nového Snapdragonu 820 opět došlo na spolupráci. A to velmi významné spolupráci, neboť Samsung na svých stránkách potvrdil, že nový vlajkový čipset od Qualcommu vyrábí.

  

Snapdragon 820 je vyráběn stejnou technologií jako jeho konkurent z vlastní stáje Exynos 8 Octa. Použita je druhá generace (LPP – Low-Power-Plus) 14nm FinFET procesu, který má oproti předchozí generaci (LPE – Low-Powe Early) přinášet o 15 procent vyšší výkon a zároveň o 15 procent nižší energetickou zátěž.

 

Samsung uvádí, že tento výrobní proces je nejoptimalizovanější řešení pro mobilní svět a internet věcí, a očekává rostoucí poptávku i ze světa automobilního průmyslu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku