TOPlist

Samsung se pochlubil novým typem akumulátoru. Zašije ho do pásku hodinek

Agentura Gartner ve své aktuální zprávě uvádí, že současné analýzy počítají s raketovým nárůstem prodejů v oblasti nositelné elektroniky. Do tří let má segment dosáhnout mety 100 milionů aktivních zařízení. Tyto a další predikce pochopitelně nedávají spát výrobcům, kteří do vývoje investují nemalé finanční prostředky.

 

Mezi hlavní lídry se pochopitelně řadí Samsung, jenž se k příležitosti konference InnerBattery 2015 pochlubil novým typem akumulátorů zformovaných do tenkých pásků. S ohledem na dimenzionální proporce nedisponují kdovíjak oslnivou kapacitou, nicméně v produktech jakými jsou například chytré hodinky se hraje na co nejefektivnější využití prostoru.

 

Samsung počítá s řešením, kdy tenké akumulátory integruje do pásků a náramků. Podle oficiálních materiálů může toto řešení zvýšit celkovou výdrž až 1,5 krát, což lze považovat za poměrně zásadní posun vpřed. Prezentované prototypy zvládají padesát tisíc přehnutí bez toho, aniž by došlo k poškození či degradaci použitých materiálů. Zřejmě nejzajímavějším údajem je poloměr ohnutí činící působivých 15 milimetrů.

Co se týče komerční výroby, tak v tomto směru zatím žádné konkrétní termíny neznáme. Je však velice pravděpodobné, že první produkty s ohebnými akumulátory se začnou objevovat v druhé polovině příštího roku.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku