TOPlist

Fotky chystaného tabletu od Samsungu: 18,4″ obr se stojánkem s rukojetí

Začátkem měsíce jsme vás informovali o tom, že Samsung chystá nový tablet. Novinka s ozančením Galaxy View bude chtít zaujmout především svým displejem, který bude mít opravdu úctyhodnou úhlopříčku 18,4 palců a rozlišení FullHD (1080 × 1920px). Původní uniklý render toho moc neprozradil, nyní se ovšem objevily další obrázky, které jsou o poznání zajímavější.

  

Záda tabletu se dají odklopit a poslouží jako stojánek. Podobnou vychytávku nabízí i několik konkurenčních modelů, ale Samsung zašel ještě o kousek dál. Do stojánku totiž integroval i otvor, který slouží jako rukojeť pro přenášení. U jiných kousků by tato vychytávka neměla příliš smysl, ale u takto rozměrného kousku se jedná o příjemný bonus.

 

Díky předchozím únikům již víme většinu hardwarové výbavy. Výpočetní výkon bude mít na starosti osmijádrový čipset Exynos 7580 s maximálním taktem 1,6 GHz, který bude doplněný o 2 GB operační paměti. Uživatelské úložiště s kapacitou 32 GB bude rozšiřitelné prostřednictvím microSD karet. Ve výbavě nebude chybět ani dvojice fotoaparátů – zadní bude vybaven 8MPx senzorem, přední kamera si bude muset vystačit s 2Mpx čipem.

   

Samsung Galaxy View bude pravděpodobně určen pro profesionální sféru. Dokázali bychom si jej ovšem představit i jako domácí multimediální centrum. K představení by mělo dojít v nejbližších týdnech.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku