TOPlist

Samsung a Android 6.0 Marshmallow: Které telefony a tablety dostanou aktualizaci?

Výrobci smartphonů se do aktualizací svých starších modelů na Android 6.0 Marshmallow pouštějí velmi pomalu, největší boom updatů očekáváme počátkem příštího roku.

 

Samsung svůj plán aktualizací ještě oficiálně nezveřejnil, a tak musíme vzít za vděk informacím, které k nám přicházejí z jiných zdrojů. Podle serveru Samsungviet.vn bude harmonogram aktualizací Samsungu vypadat následovně.

  

Pokud má tento seznam reálné základy, dočká se v prvním čtvrtletí aktualizace hned 12 smartphonů, zpravidla vlajkových lodí a jejich derivátů z posledních dvou let. Druhé čtvrtletí pak má patřit aktualizacím tabletů Galaxy Tab A a Tab S2 a dočkat by se měl také první kovový smartphone Samsung Galaxy Alpha (recenze). Paradoxně v seznamu chybí jeho pokračovatelé z řady Galaxy A, zejména pak druhé generace, která byla představena na začátku tohoto měsíce s Androidem 5.1 Lollipop (více informací).

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku