TOPlist

Samsung a LG začínají aktualizovat své tablety na Android 5.0 Lollipop

Podle únorových statistik Google běží Android 5.0 Lollipop na 3,3 procentech zařízení, vesměs se však jedná o smartphony, tablety jsou výrazně pozadu. Jihokorejští giganti Samsung a LG ale pomalu začínají situaci napravovat.

 

Samsung již začal vypouštět do světa aktualizaci pro svůj vlajkový tablet Galaxy Tab S 10.5 Wi-Fi (SM-T800), jako první se dočkali uživatelé ve Francii, Kanadě a USA. Jedná se o verzi systému 5.0.2, tudíž nejnovější Android 5.1 Lollipop prozatím zůstává výsadou zařízení Google Nexus. Očekáváme, že brzy update přistane i na tabletech Galaxy Tab S v obou úhlopříčkách displejů z české distribuce.

 

Aktualizaci tabletů oznámila i společnost LG, která prozatím na Lollipop povýšila Google Play edici modelu G Pad 8.3. V nejbližších týdnech by měla začít aktualizace modelů G Pad 10.1, G Pad 8.3, G Pad 8.0 a G Pad 7.0, v první vlně bude update vypuštěn na domácí korejské půdě, globální varianty zmíněných tabletů by se měly dočkat později.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku