TOPlist

OxygenOS pro OnePlus One: Nový tým, nové logo, nové cíle

Společnost OnePlus včera odhalila některé informace o chystaném operačním systému OxygenOS, který aktuálně vzniká jako náhrada za CyanogenMod. Systém tvoří tým specialistů v čele s bývalou inženýrkou pro vývoj softwaru společnosti Microsoft. 

 

OxygenOS bude postavený na čistém Androidu 5.0.2, pro udržení čistoty a efektivity nemá obsahovat žádný bloatware, což se má pozitivně projevit na výdrži baterie a účinnosti systému. Lehké a jednoduché je i logo OxygenOS tvořené bílým kolečkem v červeném čtverci.

   

OnePlus bude moci díky systému z vlastní dílny zajišťovat pružnější aktualizace systému a nabídne lepší lokalizace do jednotlivých jazyků. Komunita uživatelů navíc bude moci zpětnou vazbou ovlivňovat budoucí vývoj systému.   

  

Ten má již ve své první verzi dostat některé užitečné funkce, jako například možnost probudit telefon poklepáním nebo přizpůsobení navigačních tlačítek. V současné době je v interním testování stabilní verze, datum vydání však tým kolem OxygenOS neuvedl, pouze požádal o fanoušky trpělivost, neboť chce zajistit již v první verzi absolutní odladěnost. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku