TOPlist

NVIDIA Shield Tablet: Dočkáme se představení nástupce už 3. března?

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že by NVIDIA v dohledné době mohla představit nástupce populárního Shield Tabletu (recenze). Původně se spekulovalo, že bychom se oficiálního představení mohli dočkat 17. března, ale pozvánka, která dorazila vybraným zahraničním redakcím naznačuje, že by premiéra mohla proběhnout už v úterý 3. března v San Franciscu. Pokud by se tak skutečně stalo, pak doufáme, že nový tablet NVIDIA ukáže také na MWC v Barceloně.

 

Nová generace tabletu by údajně měla být poháněna čipem Tegra X1 s osmi 64bitovými jádry (4x Cortex-A57 + 4x Cortex A-53) a grafickým akcelerátorem Maxwell s 256 jádry. O dalších hardwarových parametrech můžeme zatím pouze spekulovat – v úvahu opět připadá osmipalcový displej s vysokým rozlišením a v portfoliu výrobce by kromě standardní Wi-Fi verze měla být dostupná také LTE varianta.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku