TOPlist

Motorola představí 28. července letošní modely Moto X (Sport) a Moto G: Co o nich víme? (oživeno)

Aktualizováno 23. července

Na čínské sociální síti Weibo se dnes objevila fotografie elegantní bílo-zlaté varianty Motoroly Moto X (2015). Ze snímku je patrné, že záda u této verze nabídnou jemné vroubkování. Oblouček na horní hraně dává tušit, že v oblasti fotoaparátu by konstrukce mohla být nepatrně vystouplá. 

Letošní generace Moto X na nové fotografii

Fotografie pocházející z jiných zdrojů znázorňují konzervativní černou verzi, přičemž snímek čelní strany odhaluje přítomnost přisvětlovací diody u čelního fotopararátu. Jinak se vzhled letošní Moto X příliš neliší od loňské generace. 

  

Původní text ze 17. července

Září možná bude na mobilní produkty chudší než loni. Spekuluje se o tom, že Samsung představí své nové tabletofony již v polovině srpna, Motorola dokonce posouvá datum představení nové generace modelů Moto X a Moto G na 28. července. Tato informace pochází z oficiální pozvánky, která na nové modely láká heslem XGX. Moto. Očekávat tedy můžeme nástupce Moto G a rovnou dva pokračovatele vlajkové lodě Moto X. 

 

Moto X (2015)

Nejprve si zrekapitulujeme, co už víme o chystaném vlajkovém modelu. Benchmark GFXBench odhalil, že novinku bude pohánět procesor Qualcomm Snapdragon 810 s taktem 2,5 GHz opřený o 3 GB RAM a že telefon nabídne uživateli 32GB prostor pro ukládání dat. Snímky bude tvořit dvojice fotoaparátů o rozlišení 20 a 5 megapixelů, energii bude telefon brát z 3 280mAh baterie. Veškeré dění se bude odehrávat na 5,2 nebo 5,5″ displeji s Quad HD rozlišením, operačním systémem se stane nejnovější Android 5.1.1.

   

Moto X Sport

Druhým písmenem X v pozvánce bude pravděpodobně model Moto X Sport, který před několika dny odhalil čilský operátor Telco. Telefon má dostat 5,2″ displej a slabší procesor s taktem 1,5 GHz. Hlavní fotoaparát má dostat rozlišení 16 megapixelů, selfie kamerka pak 5 megapixelů. Jméno telefonu také může naznačovat, že výrobce pro tento model chystá nějakou formu odolnosti.

  

Moto G (2015)

Nejvíce informací máme bezesporu o nové generaci modelu Moto G. O ní jsme dosud věděli, že bude vybavena pětipalcovým HD displejem, procesorem Qualcomm Snapdragon 410 a dvojicí fotoaparátů o rozlišení 13 a 5 megapixelů. Data mají být ukládána na 8GB vnitřní paměť, případně na paměťovou kartu, operační paměť bude podle posledních informací variantně 1 nebo 2 GB. Spekuluje se, že model s vyšší operační pamětí dostane i dvojnásobek paměti vnitřní.

  

    

Vzhled letošního modelu Moto G byl již několikrát odhalen, podrobněji se na chystanou novinku můžete podívat na uniklých tiskových renderech. Telefon se navíc podle informací @evleaks dostane do programu Moto Maker, který umožní navrhnout si libovolnou barevnou kombinaci a nechat si ji vyrobit.

  

Moto G má brát energii z 2 470mAh baterie, telefon má navíc splňovat odolnost s certifikací IPx7, což mu zaručí výdrž v hloubce 1 metru po dobu 30 minut. Díky brazilskému eshopu již známe i předběžnou cenu, která činí 899 BRL (7 100 Kč s DPH), ovšem je možné, že díky vysoké dani v Brazílii bude globální cena o něco nižší.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku