TOPlist

Moto by Lenovo: Značka Motorola v mobilním světě skončí

Čínské Lenovo koupilo společnost Motorola Mobility v roce 2014. Zpočátku se dálo, že Motorola bude na trhu s mobilními technologiemi nadále fungovat samostatně, avšak loňská restrukturalizace Lenova začala mobilní divize pomalu slučovat. Výzkum, vývoj a návrh budoucích zařízení mají mít na starosti lidé převážně z Motoroly, avšak ze slavné značky zbyde pouze jméno mobilní divize a na zařízeních se s ním již setkávat nebudeme.

  

Provozní ředitel Motoroly Rich Osterloch serveru CNET prozradil, že značka Motorola bude postupně utlumována a Lenovo se bude soustředit na značky Moto a Vibe. Ikonické logo s písmenem M prozatím zůstane, nicméně brand Motorola na Moto produktech už zákazníci vídat nebudou – v budoucnu budou modely řady Moto patřit přímo pod název Lenovo. Dnes také společnost Motorola Mobility tuto skutečnost potvrdila na svém oficiálním blogu.

Budoucí telefony modelové řady Moto mají nabídnout maximální možnou výbavu a jejich poznávacím znamením tedy i nadále bude logo ve tvaru písmene M, nově však doplněné o značku Lenovo. Řadu Vibe budou tvořit telefony nižší a střední třídy. S oběma rodinami zařízení se Lenovo plánuje rozšířit na nové trhy.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku