TOPlist

Škola hrou: Výuková verze Minecraftu zamíří v létě do lavic

Když Microsoft předloni kupoval hru Minecraft, ředitel společnosti Satya Nadella akvizici okomentoval slovy, že Minecraft hodlá využít nejen jako hru, ale i jako nástroj pro výuku a vzdělávání v oborech vědy, technologie, inženýrství a matematiky (více informací). Pro tyto účely nyní redmondští k Minecraftu přikoupili tým TeacherGaming, který stojí za projektem MinecraftEdu, a hodlají v létě přijít s výukovým Minecraftem do školních lavic.

Minecraft: Education Edition se má díky svým nekonečným možnostem stát kreativním nástrojem například při navrhování designu budou a předmětů, a také ve fyzice či v počátcích programování. Oproti hře nabídne Minecraft pro výuku vylepšené mapy v souřadnicovém systému, vylepšené importování a exportování světů a také možnost zobrazovat obsah na druhé obrazovce pro učitele.

Zkušební verze Minecraft: Education Edition má přijít letos v létě a stávající uživatelé MinecraftEdu ji budou mít v prvním roce zdarma. Ostatní studenti si mohou výukovou verzi Minecraftu zakoupit za 5 dolarů, přičemž ji budou moci používat jak ve škole, tak doma.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku